Denna forbanna folkeskikken... !

Ja... Var ikke bare, bare dette med #lue inne... Siden vi går med lue inne kan vi jo like gjerne gi f... i alt annet også .. Vi kan rape ved matbordet.. la være å reise oss opp for eldre på bussen, svare uhøflig, aldri holde opp døra for noen, og vi kan slutte å respektere hverandre! For ikke å snakke om slenge dritt til hverandre...!

For det er nå faktisk sånn.. at det handler ikke om hvorvidt vi som bruker lue inne lar svetten renne, lukter vondt eller gir faen i alt annet som handler om #respekt eller denne såkalte folkeskikken. Selv er jeg veldig opptatt av å lære barna hvordan vi er mot hverandre, og gi de gode holdninger til andre mennesker, la de være selvstendig og få følelsen av at de er bra nok som de er. At de er bra nok som de er uavhengig om de har på seg bukse eller kjole, caps eller lue. Det handler jo stort sett om identitet.

Er det verdt å diskutere med ungdom i klasserommet, eller ta den fighten hver gang med ungdom om å måtte ta av seg den lua eller capsen? Og tar dere selv av skjerfet (som tidligere nevnt er et uteplagg), er det lov med store hårbånd?  Blir ikke det det samme?

Det er nok ytterst få  barn/ungdom eller voksne for den saks skyld sitter med lue eller caps inne fordi de har tenkt å gjøre din dag dårligere, eller være respektløs mot noen. Jeg tror de har en annen klesstil enn deg, Hvorfor skal ikke dere som ikke liker lue inne respektere dette?

Så får vi som har den på respektere dette om vi er hjemme hos dere. Selvfølgelig!

 

Skinnet bedrar er det jo noe som heter.. Det er jo dere som sier dere er så opptatt av folkeskikk og respekt som bare slenger dritt, og forventer at alle skal være som dere. Og hvis dere mener at vi skal gi blanke i eldre fordi vi har på oss lue inne... Da er det vel ikke jeg som sitter med feil fokus...?! Og bare så det er nevnt... At barn ikke klarer å holde godt nok på varmen hvis de skal ut i 20 minus er ikke nevneverdig et godt argument...

Selv de kongelige sitter jo med hatt inne... ;)Hva er viktigst; Faktisk lære og forstå at det er ikke greit å rape ved matbordet, eller at vi snakker hyggelig til hverandre. At vi skal respektere andre mennesker for den de er, og ikke slenge dritt til dem. Eller absolutt få av den forbanna lua?  Velg dine kamper er det noe som heter... Dette er vel et godt poeng for det...!

Det er snakk om mobbing. Mobbing i barnehagen, mobbing på skolen, på fotballen, for ikke å snakke om på nettet, Det er jo bare å starte en liten blogg så kommer det veldig fort frem hvor mange nettroll det finnes.. HJELPES..!

  Jeg heier på god folkeskikk, danning, gode holdninger til medmennesker, og individualisme! Så la oss heller ha mer fokus på å respektere hverandre, og også respektere forskjeller...

Og en ting til... Om det blir for varmt med lue inne.. ja da tar vi den av.. vanskeligere er det ikke... :) Og tro det elelr ei.. den er ikke alltid på... ;)

Og en liten kommentar til denne fyren;

Synes du har rett til å mene akkurat det du vil, og at du som voksent menneske kan velge om du vil gå med lue eller ei. Det sier mye om deg og hva du står for.

Ja! Det sier mye om hva jeg står for. Og det er jeg stolt av :)

Så min oppfordring til folk: Reis dere opp for de mennesker som ikke orker å stå på bussen. Bær matvarene for de som ikke klarer å bære det selv. Slipp noen foran deg i køen om du står med full handlevogn, og de bare har et par varer i hånda. Si ifra hvis du syntes noen er urettferdig mot noen, bland deg inn om noen mobber, rap med munnen igjen, og ikke ved matbordet. Si takk for maten, og ellers takk om du får noe. Vær takknemlig ovenfor andre og respekter at det er mennesker som er annerledes enn deg..! :) 

Og til slutt... har du ikke noe hyggelig å si.. Ja da er det ofte greit å ikke si noe i det hele tatt! :)