Kan ikke barna få bestemme selv..?Gutter i rosa og jenter som superhelter.. Det er jo samma det..

Gutter i kjoler og jenter som leker med biler.. Gjør det noe? Hvorfor iall verden skal de ikke kunne gjøre det...?  Det handler om mye mer enn bare #prinsesser og #superhelter.

Leste selvsagt denne artikkelen om karneval og at det ble avlyst. Men det handler jo ikke bare om kostymene i seg selv.

Dette kjøpepresset er jeg helt enig i enig i.. Lag gjerne kostymer selv. Superheltmasker og kongelig kroner. Og for all del snakk med barna om det. Og foreldrene. Vi må lære de at alle barn kan få være som de vil.. :) Hvorfor ikke ha en superheltdag, eller en kongelig dag? Dette gjorde vi i vår barnehage. DET var superstas! Da lagde vi mye av kostymene selv, og de hadde med noe hjemmeifra.

 

Kan ikke #barna få være som de vil... Det er vel akkurat det samme det.. Bare de føler seg sett! Vår jobb er å snakke med barna og foresatte.. At det er lov å ikke være som "alle" andre.. Eller som det kommersielle rundt oss vil vi skal være.. Det er ikke noe som heter# guttefarger og #jentefarger... Det er ikke noe som sier at jenter skal leke med dukker og gutter skal leke med biler... Barn leker og utforsker... De utforsker og leker med alt mulig.. Noen mer enn andre.. Noen gutter er nesten bare opptatt av biler og noen jenter er nesten bare opptatt av prinsesser og dukker... Ja! Samma det... Men la de få lov å bestemme det selv.. Og utforske.. Så finner de ut av det selv.. De lærer seg nye ting.. De er nysgjerrige.. Og takk og lov for det.. ;)  

 Og slutt å vær så redd for om sønnen din vil leke med dukker, eller om han liker å kle seg i kjole... Om kjøkkenkroken er en populær arena for han å leke på..  Hva gjør vel det..? Er du redd for at han skal bli homo? At han ikke skal like fotball eller hockey? Vet ikke hvor mange gutter/pappaer jeg har snakket med som har panikk for dette... Bare tull!! Og om så at sønnen hverken liker fotball eller biler, om han ender opp med å like gutter så vil vi vel bare at barna våre skal ha det bra. Tro på seg selv, ha venner og ikke minst at de har foreldre og voksne rundt seg som støtter de uansett...!! 

 Og mens vi er inne på det.. ordet guttejente..Kjærevene.. bare fordi det er jenter som ikke liker kjoler eller elsker prinsesser...  Eller klarer å fikse sykkelen sin selv, eller liker å være med på verkstedet.

Jeg har ofte blitt betegnet som en guttejente.. Har aldri vært spesielt opptatt av dukker, selv om jeg lekte med det også. Bilbane og. Og jeg klarer nå å skifte olje på bilen min. Jeg småsnekrer litt hjemme, og skifter dekk. Ikke fordi jeg skal være så forbanna guttete.. Men fordi jeg liker å klare ting selv. Jeg er glad for at jeg ikke må spørre om hjelp til alt mulig. At jeg har lært meg disse tingene selv. At jeg har måtte gjøre ting eller prøvd uavhengig om jeg er jente..  Men samtidig så elsker jeg å lage mat, og pynte og fikse hjemme. Ikke fordi jeg er jente, men fordi jeg liker det.

Det er jeg så glad for..:) Jeg er dårlig på å strikke og sy. Men ikke fordi det er jentete. Bare fordi det er kjedelig, og for meg en tålmodighetsprøve fra ...... ;)

 

 Men ikke la butikkene få bestemme hva jenter og gutter skal ha på seg, kle seg ut som eller hva de skal leke med.. 

Det er jo helt drøyt... Det finnes bøker som er bare for gutter, eller bare for jenter.. Seriøst.. ! Det er jo der vi må stoppe det...

Boikott nå for guds skyld disse bøkene! Og finn gjerne alternativer slik at barna selv får velge.. Det er ikke vi som skal bestemme hva gutter o jenter skal tegne eller lese.. Det er barn selv som skal vite mulighetene de har, så velger de selv utifra dette..

Når jeg går i en bokhandel og finner en bok som heter 404 tegneaktiviteter for GUTTER som er blå med bilder av traktorer, fly, biler, båter og andre "tøffe" ting og , 404 tegneaktiviteter for JENTER i en rosa bok med bilder av søte dyr, prinsesser, og koselige eventyrfigurer ...

 

SERIØST! Hvorfor ikke 808 tegneaktiviteter for barn! :)

Ukas kaktus burde herved vært sendt!

Og dessverre så fins det bøker som er bare for gutter eller bare for jenter med eventyr, fortellinger, og andre ting.. Trist, for ikke å snakke om pinlig dumt!

 

Jeg heier på de barna som leker med akkurat det de vil. Og som tidlig vet hva de ønsker, gjør seg opp meninger om hva som er interessant eller ikke... Det er ofte sånn at jenter og gutter leker med forskjellige ting, og ofte vet vi jo at noen gutter er nærmest født med en lekebil i hånda.. Ja så er de det.. La de få sine interesser. Enda mer heier jeg på de voksne som lar barna få leke med det de vil.. :)

Det er jo der vi må stå opp, og vise hva som er hva... At det spiller ingen rolle hvordan du kler deg, eller hvem du ønsker å være... Det handler om hvem vi er, hva vi sier og hvordan vi er mot hverandre...:) 

 

Hvis du kunne bry deg litt mer OM mennesker og ikke MED hva de gjør eller hvordan de ser ut hele tiden!

"Du ser ut som en betonglespe.. Jeg syns du heller skulle fremheve dine kvinnelige former istedenfor å pakke deg inn i de forferdelige klærne du går med på fotoet, så kanskje du får deg dame du også!" hilsen Rolf

 

Ok Rolf! Takk for tipset. Det er viktig for meg hva du syntes jeg skal ha på meg. Det er deg jeg tenker på hver morgen når jeg står opp.. Hmm.. Hva er det Rolf vil jeg skal ha på meg i dag tro?! Eller strengt talt.. Hva er det verden vil at jeg skal ha på meg..? Som i går, nyttårsaften og feire et år som kjærester.... Da vil nok Rolf at jeg skal ha på meg kjole.. Rolf og veldig mange andre som føler de skal spy ut noe om det... Fordi det er kjole jenter skal ha på seg når de skal pynte seg..

Kjenner jeg er lei at folk skal blande seg borti alt og alle.. Hvorfor er det så vanskelig at folk er forskjellige..? Hvorfor skal alle skli inn i mengden..?! Javel.. Noen liker kjole, andre liker bukse.. Noen jenter har kort hår, andre ikke..  Hva så?!?

Hvorfor du kle deg som en gutt?? Hvorfor har du guttesveis?

 Jeg MÅ  ikke det..! Jeg vet bare at jeg føler meg ekstremt ukomfortabel i kjole.. Og da ser jeg ikke poenget med det heller.. Det er viktig å ha på seg klær en føler seg vel i.

Selv er jeg ikke fan av å pynte meg, men jeg vet når jeg skal gjøre det og ikke.. Men da er det jo viktig å føle seg vel.. Ikke ha på klær som gjør andre glad..

 

Uansett.. i går var det nyttårsaften.. Og jeg og kjæresten min hadde 1 årsdag.. Så vi pynta oss, selv om vi bare var hjemme..  

Jeg tok på meg skjorte og tversoversløyfe. Kjæresten min hadde kjole.. Ikke fordi det skal være en jentete og en guttete, eller noen MÅÅ noe som helst.. Men fordi det er det vi føler oss vel i.. Så enkelt er det.. :)

 

La folk være som de er. La oss være mer opptatt av hvordan folk er mot hverandre.. Drit i hva slags klær de har på seg.. Vær opptatt av at folk gjør noe godt for andre... 2016 burde bli det året hvor vi bryr oss OM hverandre , og ikke MED.. At vi gjør noe FOR noen, og ikke MOT noen.. Det heier jeg på i 2016... Og som sagt tidligere... Har du ikke noe hyggelig å si.. Da er det like greit å ikke si noe i det hele tatt...

 

 Og forresten.. Hurra for oss to som har ettårsjubileum ;)