Du syntes kanskje det er sjarmerende når barnet ditt ikke vil invitere deg i bursdagen sin.. .

Hvis ikke jeg får være lenger oppe, så får du ikke komme i bursdagen min heller.... kan jo være ganske sjarmerende når dette kommer fra en fireåring til en voksen.. Men ikke glem at sånn  barn snakker til voksne.. Det er jo sånn de snakker til andre barn også... Eller altså.. det er jo sånn barn snakker... 

 Jeg har lest endel artikler om #mobbing i barnehagen...  Blant annet spørsmålet om finnes det mobbing i #barnehagen? Eller  en artikkel som omhandlet mobbedefinisjon, og hvor overskriften var mobbing blant normale barn...!!! normale barn..??  Hva i all verden er unormale barn..

Ja det finnes barn som kan ha større vansker med å tilpasse seg enn andre barn.. Men ærlig talt.. vi bruker da ikke normalt eller unormalt som begrep når vi snakker om barn... 

 Det finnes heller ikke snille og slemme barn... Bare så det er nevnt...!

Det er mange grunner til at barn er ugreie mot hverandre.. Men det er jo aldri barna i seg selv som har skyld i dette.. Det er jo vi voksne som skal lære barna hva som er rett og galt.. Og vi må følge det opp...  hver eneste dag...  Og vær så snill.. slutt  å undervurdere barna.. av hva de forstår og hva de hører av oss voksne.. Vær mye mer kritisk til hvordan du snakker om andre i nærheten av barna.. De snapper opp det meste..  

For.. La oss kalle en spade for en spade...  Er det noen som mobber noen og snakker dårlig om eller til hverandre så er det jo voksne.. 

Trenger ikke mange  minuttene på nett for å se voksne som er så vanvittig stygge mot hverandre..  Eller fem minutter på en cafe for å høre hvordan voksne snakker om hverandre..  Det verste er at det ofte er barn tilstede når voksne snakker sammen... om andre.. 

 

 Men.. tilbake til barnehagen..La nå for pokker være å analysere dette til beinet.. små barn mobber og/eller erter hverandre... sånn er det..!! Desverre... MEN.. Det er vi voksne som må gjøre noe med det.. 

 Vi voksne som jobber i barnehagen har et kjempe ansvar for å få dette bort.. Men det her må gjøres minst like mye hjemme... Det er ikke vi som jobber i barnehagen som sitter alene med dette ansvaret.. Dette må vi gjøre sammen...

Om du hører barnet ditt snakke på en ugrei måte til et annet barn, eller voksen.. Ja da må du si ifra... !

 

Jeg trenger da ikke ta meg sammen for å se at det er mobbing i barnehagen... ei heller noen definisjoner eller pekepinn på at jeg som leder må ta ansvar å ta på meg mobbebriller...!! Seriøst! Hvis du snakker med noen som jobber i barnehage eller skole for den saks skyld som sier at det IKKE  forekommer mobbing hos dem.. Ja vær så snill å be dem ringe meg slik at vi kan lære litt av hverandre.... eller be dem lukke opp øya.. For desverre så skjer det... overalt!!

 

Som nevnt tidligere i denne bloggen.. så blir barn helt ned i treårsalderen erta for klærne sine..  Barn gråter før de skal i barnehagen fordi de vet at de ikke får være med i leken hvis de kommer i den buksa mamma har funnet frem...  

Snakk med barna hver eneste dag..  Snakk om gode verdier.. Hvordan vi skal være mot hverandre.. Hvordan vi ønsker å ha det selv.. 

Hvis du som voksen eller forelder er i tvil om hva som er og ikke.. Om du syns det er vanskelig hva du skal si til barna dine, eller ikke.. Snakk med de som jobber i barnehagen.. Hvordan gjør dem det der.. Den aller beste måten å få bort dette på er å gjøre det sammen.. barnehagen og hjemmet! 

 

Vi kan nok aldri få dette helt bort.. Men jammen skal vi vite at vi har gjort alt vi kan for at alle skal ha det bra...  Eller føle at de har noen...  Og.. vi MÅ begynne i barnehagen...!

Denne sangen SAMMEN ER VI 1000 bruker vi masse i barnehagen.. Og vi snakker mye om hva den betyr... Barna elsker den.. Og det beste av alt er at denne sangen er laget av barn.. Og dette gjelder vel oss alle... Voksne og barn... 

Ta vare på hverandre... alltid...! 1

Det er helt utrolig hvor slemme barn / folk kan være mot hverandre.

Besøk gjerne bloggen vår, og gå gjerne inn på facebook siden å trykk liker å del. Facebook siden finner man på bloggen.

Dette er en blogg om et ny etablert firma mot mobbing. Målet vårt med dette firmaet er å få folk til å snakke, dele sine historier/erfaring og nå ut til folket hvor viktig faktisk tema mobbing er. Vi vil gjerne hjelpe mennesker som trenger det, som kanskje sitter alene med følelser etter mobbing eller ikke tør å snakke så mye om det.. Her kan du være både være anonym eller ikke. Vi har også taushetsplikt, så det som blir fortalt kommer ikke videre. Og som dere ser har vi lagt ut ett par historier, der de som har sendt inn vil være anonyme. Som også står på beskrivelsen av oss, har grunneieren av firmaet mye erfaring med mobbing, så dere skriver ikke til noen som ikke har peiling. Vi har peiling, vi har erfaringer vi også dessverre..

Takk

Skriv en ny kommentar