Jeg PASSER ikke på barnet ditt! VI oppdager verden sammen...

For jeg jobber jo bare i #barnehage#! Tegner og leker i sandkassa. Jeg bare leker jeg. Får være mye ute og. Hele året. Til jul får jeg julestemning med å lage julepynt og jeg får vært så mye ute på sommeren. Jeg er jo en barnehagetante. Jeg passer på barna dine.

 

Jeg PASSER ikke på noen. Men jeg er så heldig at jeg jobber i barnehage. Og jeg er også så heldig at jeg jobber på en sone med 28 fantastiske barn sammen med tre andre fantastiske voksne. #Stjernebarna# Jeg føler meg heldig, og er stolt av å ha ansvar for noe så viktig. Hverdagen til barna deres. Og det er en jobb jeg tar med største alvor, MEN gjør dere det?

Ikke undervurder min jobb! Den er jo like viktig som din, jeg bruker jo hele dagen sammen med ditt barn! 

 

Det er et enormt ansvar. Et ansvar for at alle barna i barnehagen skal ha en meningsfull dag, hver eneste dag. Jeg leker ikke tante. Ikke er jeg det heller.

Jeg jobber med barn hver eneste dag fordi det gir mening. Fordi jeg vil gjøre en forskjell.  ALLE barna skal føle seg sett og hørt. Vi snakker med barna og ikke til. Vi er på turer, og kan bruke en hel dag på en meitemark som vi finner. Vi følger spor. Vi lærer og oppdager nye ting hver dag.

Barnehagen er til for barna. De skal ha innflytelse på egen hverdag. Innenfor satte rammer. Det er ikke vi som voksne som skal fortelle barna hva de skal leke eller hva de skal lage og gjøre. De skal fortelle oss det! Så skal vi legge til rette for at dette er mulig.

Vi lærer barna hvordan være i samspill med andre, hvordan smøre på brødskiva si, og det å kle på seg selv. Gir barna følelsen av å lykkes. Vi gir dem et fang å sitte på og en skulder å gråte på om de trenger det. Vi gir trygghet. Lærer dem språk, bokstaver, tall, farger, klipper, limer, hopper, danser, synger, rimer, leker,  er i samspill, oppdager og utforsker. Vi løper sammen, vi gråter sammen, vi ler sammen, vi lærer sammen, vi snakker sammen, vi spiser sammen, vi lager mat sammen, vi klatrer sammen, lager bål sammen, går på tur sammen, er kreative sammen, blir kjent sammen, drømmer sammen. VI OPPDAGER VERDEN SAMMEN. Hver dag. 

 

Det viktigste vi kan lære barna i samspill med andre er hvordan vi er mot hverandre. At vi snakker hyggelig og ikke lar noen være utenfor. Man begynner ikke med mobbing på skolen! Dette jobber vi MYE med i barnehagen. Og vi ser jo hvor ekstremt viktig dette er idag. Vi har et ansvar SAMMEN med foreldrene. 

 

Jeg elsker jobben min og er utrolig stolt av alt vi får til i #Valaskjold# barnehage. 

IKKE undervurder jobben vi gjør i de forskjellige barnehagene.. Den er så mye mer og kompleks enn å passe barn. Den handler jo om fremtiden!

9

bra skrevet=)

hilsen en som har startet på barnehagelärer utdanning

takk for det...! Lykke til med studie. Det er kjempe gøy!!

Bra jobba Anette :-)

Stolt av deg!

Tusen takk Beckers.. :) Ja var gøy det her... ;)

Cathrine Eriksen

Du er bare så bra Annette! Denne bloggen skal jeeeeg følge :-) Gleder meg for deg!

Tusen takk Cathrine! Ja det er jo stas at så mange folk gidder å lese det her.. Er helt utrolig.. Men et viktig budskap iallefall.. Og det er jeg glad for at mange syntes også.. Håper det kommer noe mer vettugt også her da.. hehe...

Rett kvinne på rett plass! Skulle ønske du jobbet i bhg til mine barn. Jeg tror barna i Stjernebarna er svært heldige som har nettopp deg å leke med hver eneste dag, og jeg håper foreldrene vet å sette pris på slike genuine ildsjeler som deg! :)

Som mor gjorde det enormt inntrykk å lese at du OPPDAGER verden med barna i barnehagen. Hver eneste dag. Det er jo det enhver forelder naturlig nok skulle ha ha gjort selv. Sammen med barnet sitt. Jeg tenker på alt det man går glipp av alle de timene man er fra hverandre hver eneste dag.

Jeg sa opp jobben min for å være mer sammen med mine to små gutter. Jeg kjenner meg heldig og svært takknemlig for at jeg hadde denne muligheten.

Stå på videre med den fantastiske jobben du gjør. :)

Det var fantastiske komplimenter å få.. Tusen takk! en kommer langt med engasjement og når en elsker jobben sin.. Stina:

Tusen takk! Det var fantastisk hyggelig..Barna på stjernebarna har mange fine voksne rundt seg som faktisk vil oppdage verden sammen med dem. Det er jeg stolt av! Stina:

Skriv en ny kommentar